COLABORĂRI

      Children in Permaculture (CiP) este un proiect Erasmus+ desfășurat pe o perioadă de 3 ani,  între 2015-2018, în cadrul căruia șapte organizații europene au dezvoltat împreună resurse necesare predării permaculturii copiilor. Resursele create în cadrul proiectului, un  manual de permacultură pentru copii, planuri de lecție, filme și curriculum de permacultură pentru copii pot fi folosite de educatorii, învățatorii, practicanții de permacultură, parinții și alți profesori.

       În Romania, asociația România în Tranziție și Asociația Educației Neoumaniste au făcut parte din organizațiile partenere. Rolul Institutului de Cercetare în Permacultură în cadrul proiectului a fost de consultanță în permacultură pentru organizațiile din România.

    Pe tot parcursul anului 2018, ICPR a oferit servicii de proiectare și consultanță pentru ferma ecologică Bio & Co, dezvoltată de către Asociația Ateliere Fără Frontiere. Ferma lucrează cu angajați în inserție care beneficiază de o acompaniere socio-profesională individualizată cu scopul introducerii lor pe piața muncii.

    În cadrul colaborării ICPR a realizat planul anual de cultură și regenerare sol și a coordonat lucrările fermei prin vizite saptămânale. Scopul colaborării a fost tranziția catre un model de producție regenerativ eficient din punct de vedere financiar și ecologic. Colaborarea continuă în 2019.

      Proiectul „Casa Semintelor – Banca de semințe a comunității’ este dezvoltat în Romania începand cu noiembrie 2018 de către Asociația Romania în Tranziție, cu sprijin și mentorat de la Arche Noah, the International Seeds Savers Association, cu experienta de peste 30 de ani în salvarea semintelor.Proiectul durează 30 de luni iar pe parcursul lui va fi implementata cel putin o banca de seminte, prima în București. Rolul Institutului de Permacultură în cadrul proiectului este de a oferi consultanță tehnică de specialitate.

©  INSTITUTUL DE CERCETARE IN PERMACULTURĂ DIN ROMÂNIA

︱DESIGN REALIZAT DE DEMETRA DESIGN

  • Facebook - White Circle