top of page
PROIECTE
Grădinescu

      Grădinescu e un model de regenerare urbană ce exemplifică cum sisteme de permacultură, educaţie, economie circulară, energie şi hrană se pot îmbina creativ  într-o reţea de grădini urbane, care să aducă un plus de energie şi vitalitate în viețile orășenilor.

   Proiectul Grădinescu este cea mai mare rețea de grădini urbane din România, dezvoltată de Institutul de Cercetare în Permacultură din România împreună cu Kaufland România și constă într-o rețea de 10 grădini urbane, dintre care 3 amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, 4 în parcările sau în spatele magazinelor,  2 în școlile din Capitală și una în cetatea Alba iulia . Gradinile sunt concepute pentru a fi îngrijite de locuitori – prin participare şi de echipa Grădinescu – prin expertiză, facilitare şi cercetare.

Foodscaping Romania

          SC Yellow Electric Sun SRL e un proiect de antreprenoriat etic în domeniul       eco-social creat, susținut și mentorat de Institutul de Cercetare în Permacultură din România.


Compania a fost inființată în anul 2018 și oferă  servicii de design, implementare și mentenanță de grădini și spații naturale susținute de expertiza în permacultură și peisagistică regenerativă a membrilor institutului.

Clubul de Permacultură este un context de întâlnire a celor pasionați de permacultură, este un spațiu de conectare și învățare, este o invitație la colaborare, acțiune și împartășirea experienței. Scopul este de a face cunoscută Permacultura și de a consolida o comunitate de oameni cu experiență în domeniul permaculturii astfel încât să începem și să concretizăm cât mai multe proiecte ”de permacultură”

Întalnirile au loc bilunar, de obicei marțea în intervalul 18:30 - 21:00.

Clubul de Permacultură

     Grădina din Curtea Școlii este un proiect de integrare și dezvoltare socială focalizat pe grădinărit și educație ecologică inițiat la şcoala Ferdinand din București de Asociația România în tranziție în Noiembrie 2012 iar din 2015 în parteneriat cu Institutul de Cercetare în Permacultură. Este prima grădină din curtea școlii din România care are un design integrat de permacultură, conținând o grădină de legume, un ”Food Forest”, o sală de clasă în aer liber, o zonă de compost, un sistem de colectare a apei de ploaie și doua iazuri.

 

   Proiectul a câștigat premiul pentru Ecologie la “Gala București TU”. Grădina din Curtea Școlii este un instrument (grădina de legume) proiectat după principiile permaculturii, pe care școlile îl folosesc pentru planificarea și punerea în aplicare a unui sistem de educație și management de mediu productiv, sănătos, durabil și ecologic în incinta școlii, prin implicarea comunitătii școlii. Proiectul a inceput în anul 2012 la Școala Ferdinand I, București iar din iulie 2014 și în școala Mihai Drăgan, Bacău.

Grădina Din Cutea Școlii
bottom of page