top of page

OPORTUNITĂȚI DE ÎNVĂȚARE

Action Learning

Planting
ACTION LEARNING

      Adevarată putere a informației este dezvăluită atunci când este pusă în practică. Cât timp este ținută în starea de teorie, valoare ei tinde spre zero sau este interpretată greșit. Cunoașterea și aplicarea permaculturii și științelor regenerative necesită sute de ore de practică în cât mai multe contexte și iterații.

Teoria și practica se îmbină la institutul de permacultură iar accentul se pune și pe educație practică pe teren, cea mai bună sală de clasă. O zi în grădină, la fermă, sau pe șantierul de construcții necesită și oferă o paletă largă de abilități.


INTERNSHIP

    Internship-ul în cadrul Institutului de Cercetare în Permacultură este destinat viitorilor profesioniști pasionați, deschiși, abili și adaptabili. Aceste calități sunt necesare pentru integrarea într-un domeniu inovativ și interdiscplinar precum permacultura.

   Pentru a asigura o experiență imersivă, continuitate în învățare și a garanta acumularea de competențe, Internship-ul este un angajament pe termen mai lung. Stilul de lucru de la ICPR este agil, bazat pe asumarea clară a responsabilităților rolului în proiect.

Community Garden
ROLURI DISPONIBILE

Marketing, Comunicare & Relații Publice

Media Manager, website, documentare foto - video

Proiectant / Designer

Tehnician în cultura plantelor

Facilitator în grădini urbane comunitare

Educator permacultură pentru copii

Tehnician în culturi hidroponice

Coordonator Voluntari

DURATĂ: 
2-6 luni 
Gardener
VOLUNTARIAT

Institutul de Cercetare în Permacultură vede voluntarii ca pe o resursă pe termen lung: oameni care își transformă pasiunea pentru natură, ecologie și cultură regenerativă într-o preocupare lucrativă.

Voluntarii au ocazia să contribuie la implementarea proiectelor în desfășurare ale ICPR în diverse roluri. Vor vedea exemple de aplicare a culturii regenerative în toate aspectele vieții lor și vor ajunge, împreună cu ICPR, la o strategie personală de dezvoltare și integrare în lumea antreprenorială / societatea civilă.

MENTORAT

       Prin ședințele de mentorat Institutul de Cercetare în Permacultură din România creează un cadru de sprijinire a tinerilor care vor să se orienteze profesional către domenii precum: dezvoltare comunitară, conservarea biodiversității, economie socială, agro-ecologie, permacultură, antreprenoriat eco-social și alte forme de cultură regenerativă.

   Ședințele de mentorat sunt începutul proiectării unui proces de învățare și profesionalizare. Institutul poate ghida către resurse de învățare, propune direcții de continuare a parcursului academic și profesional.

Urban Gardening
White Flowers
STAGII DE PRACTICĂ UNIVERSITARĂ

       Institutul de Cercetare în Permacultură din România își dorește să creeze contextul pentru ca studenții din diverse domenii (Agricultură, Horticultură, Arhitectură, Design, Ingineria Mediului, Economie, Sociologie, Peisagistică, Comunicare & Relații Publice) să dobândească perspective noi asupra profesiei lor, să își rafineze și diversifice competențele tehnice și profesionale într-un mediu de lucru divers, ONG/Antreprenoriat, și să dobândească experiența asumării responsabilității unui rol într-un proiect și să învețe să lucreze eficient într-o echipă multi-disciplinară.

bottom of page