top of page

SERVICII ȘI EXPERTIZĂ

Avem cunoștințele de care ai nevoie.

ECHIPA NOASTRĂ

DE EXPERȚI

Proiectele noastre imită  biodiversitatea, stabilitatea și productivitatea ecosistemelor naturale. Proiectăm pentru a maximiza producția și impactul pozitiv asupra naturii minimizând inputurile. 


Echipa noastră cumulează o experiență profesională de peste 30 ani în design de permacultură, agricultură ecologică, amenajarea peisajului și educație.

SERVICII PERMACULTURĂ
DESIGN PC
CONSULTANȚĂ CUMPĂRARE TEREN

Să cumperi un teren pe care să iți faci gospodaria sau ferma ta este o decizie importantă. Procesul ar trebui să înceapă prin identificarea nevoilor și intențiilor tale și a familiei. Odata ce ști clar de ce cauți terenul, începi să identifici caracteristicile terenului care să răspundă nevoilor (localizare, expunere, calitate sol și apă, riscuri, biodiversitate, acces, infrastructură, pantă teren, plante indicator, sectoare energie, etc). În permacultură se spune că pentru a cumpara un teren cel mai bine îl observi atent cel putin 4 sezoane. Din păcate nu este tot timpul posibil. Te putem consulta în procesul tău de achizionare a terenului prin: identificarea nevoilor și a caracteristicelor terenului de căutat și prin vizite pe teren.

GRĂDINĂ PEDAGOGICĂ

O gradină pedagogică este un instrument (grădina de legume) proiectat după principiile permaculturii, pe care școlile îl pot folosi pentru planificarea și punerea în aplicare a unui sistem de educație și management de mediu productiv, sănătos, durabil și ecologic în incinta școlii, prin implicarea comunitătii școlii.

Proiectarea, amenajarea și mentenanță grădinii este realizată împreună cu copiii, profesorii și părinții.  Proiectele de gradinarit pedagogic conțin elemente precum: grădină de legume, livadă, loc de joacă, sală de clasă în aer liber, hotel de insecte, solar, ochi de apă, obiecte de mobilier din materiale naturale.

OFFICE GARDEN

O gradina la birou este un loc de întâlnire, în care angajații se pot relaxa și socialiază în timp ce plantează, îngrijesc grădina sau culeg plante aromatice sau legume. O astfel de grădină are impact pozitiv asupra mediului și biodiversității, produce legume și oferă posibilitatea angajaților să întreprindă activități fizice și să dobandească abilități de viată sănătoase chiar la locul de muncă.

IMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE
KEYLINE DESIGN

Metoda regenerativă prin care se proiectează, implementează și gestionează lucrarile de îmbunățățiri funciare, are la baza scara permanenței lucrurilor în agricultură, definită de P.A Yeomans. Deciziile și măsurile cele mai importante, care vor determina succesul sistemului agricol, țin de clima, relief și managementul apei. O atentie marită, trebuie acordată managementului apei, respectiv a relației apă-relief. În acest sens metodologia keyline design presupune realizarea de lucrări de sistematizare a terenului ce urmaresc ca apa să nu curgă repede de pe teren, să fie infiltrată ușor în sol fără a baltii, să fie distribuită egal pe teren, inclusiv în zonele de culme, excesul de apă să poată fi stocat și folosit în lunile secetoase.

Prin lucrari de sistematizare se urmarește  crearea climatului solului, proprice microorganismelor, insectelor și a tuturor factorilor de viata ce contribuie la dezvoltarea și fertilizarea solului. Aceasta presupune, asigurarea a unor condiții de umiditate, temperatură și aerare, optime pe tot parcursul anului, astfel încât acestea să descompună materia organică.

DESIGN ȘI IMPLEMENTARE

Eticile, principiile, metodologiile de proiectare și tehnicile permaculturii pot fi folosite pentru a proiecta implementa și ingriji gospodării, ferme, școli,  întreprinderi, comunități intenționale și peisaje astfel încât să fie productive, diverse și reziliente.

Toate lucrările noastre de proiectare, implementare și mentenanță sunt conduse de un designer cu experiență în domeniul permaculturii, cu sprijin de la experți tehnici precum arhitecți peisagiști, ingineri constructori, biologici, antreprenori după necesitate. ICPR combină serviciile de consultanță tipică permacultură cu coaching-ul și mentoratul astfel încât să aveți competența de a vă dezvolta site-ul cu îndrumări de specialitate.

PENTRU DETALII ȘI PROGRAMĂRI

contact@institutuldepermacultura.ro

+40 728 949 771

+40 722 324 168

CONSULTANȚĂ PENTRU FERME
CONSULTANTA
EVALUARE FERMĂ

Evaluarea calității solului, managementului fermei, estimarea potențialului de producție și dezvoltare.

PLAN DE REGENERARE SOL 

Conține calendar de lucrari necesare refacerii structurii și microbiologiei solului, lucrari de amendare și fertilizare pentru fiecare solă, integrarea tehnicilor de regenerare a solului în ciclurile de producție, recomandarea furnizorilor, a uneltelor și parcului tehnologic. Suplimentar conține strategii de management al solului pentru tranziția către tehnici no-till.

DESIGN DE FERMĂ

Realizare plan general de amenajare cu detalii tehnice pentru fiecare element de producție, infrastructură, acces, drenaj, producere compost, condiționare și depozitare cultură etc.

ALTE SERVICII

Manuale tehnice de folosire unelte și utlilaje.

Manual tehnic de execuție lucrari infrastructură, producție și regenerare

Recomandare furnizori / materiale / resurse umane.

Recomandări tehnici de combatere dăunători.

Training personal Fermă în agricultură regenerativă.

 GRAFIC DE CULTURĂ ȘI PRODUCȚIE ÎN SISTEM BIOINTENSIV

Conține graficul de semănare, plantare, vegetație și recoltare pentru fiecare cultură din sistem, pe solă, indicaţii de recoltare şi / sau depozitare unde este cazul. Suplimentar  conține calculul suprafeţelor necesare pentru fiecare cultură și necesarul de semințe și rasaduri pentru fiecare cultură/ciclu de cultură exprimată în grame sau bucați după caz.

 COORDONARE LUCRĂRI DE INFRASTRUCTURĂ PRODUCȚIE ȘI REGENERARE

Asistentă tehnică pe teren în fiecare fază de implementare a lucrarilor. Instruirea și coordonarea angajaților fermei pentru a realizarea lucrărilor.

MONITORIZARE ȘI EVALUARE

Vizite la fața locului pentru evaluarea proceselor de lucru și a rezultatelor conform planului de producţie & regenerare. Elaborare plan de acţiune pentru săptămâna următoare conform calendarului iniţial adaptat la stadiu real şi factori externi (meteo, concedii, etc). Procedură de ajustare a acţiunilor necesare îndeplinirii planului de producţie şi regenerare şi de minimizare a riscurilor.

PENTRU DETALII ȘI PROGRAMĂRI

contact@institutuldepermacultura.ro

+40 728 949 771

+40 722 324 168

raluca.JPG

Raluca Ouriaghli

ferma Bio&co, Ateliere Fara Frontiere

Colaborarea cu ICPR ne-a adus mai mult decât un plan de cultură complex, detaliat, declinabil pentru urmatorele cicluri de productie și 100% personalizat pentru ferma Bio&co (unde cultivăm peste 80 de varietăți de legume certificate ecologic și le distribuim direct către abonați într-un coș săptămânal, tot anul) ! 

Am lucrat cu o echipă de profesioniști fiabili, cu valori și principii puternice, pasionați de permacultură, de grădinarit, de legume, de natură, de oameni, care ne-au molipsit cu energia, umanitatea și dedicarea lor !

CERCETARE ȘI IMPLEMENTARE
CERCETARE
SISTEME HIDROPONICE

ICPR, în colaborare cu studenții de la Universitatea de Horticultură, studiază aplicabilitatea soluțiilor de cultivare hidroponică în zonele urbane pe două situri de testare de 200 m2 fiecare. Proiectul de cercetare se află în al treilea an. Unele dintre subiectele de cercetare includ: randamentele și calitatea  culturile cultivate cu nutrienți chimici și organici, conținutul de metale grele în cultură și alte efecte ale poluării urbane asupra culturilor cultivate în medii urbane.

Institutul de Permacultură oferă servicii de consultanță, proiectare, implementare și mentenanță sisteme hidroponice.

ENERGIE ALTERNATIVĂ

ICPR se ocupă de cercetarea potențialului de încălzire a apei pentru consumul agricol și domestic, prin utilizarea tehnologiei Jean Pain Compost Reactor (încălzirea apei prin captarea căldurii degajate prin descompunerea materiei organice). Studiul de cercetare este in anul 3.

Institutul de permacultură oferă servicii de consultanță, proiectare, implementare și mentenanță centrale verde de tip Jean Pain.

PENTRU DETALII ȘI PROGRAMĂRI

contact@institutuldepermacultura.ro

+40 728 949 771

+40 722 324 168

bottom of page